Kees Stam

Ik ben docent biologie en NLT. Daarnaast ben ik bèta coördinator. Ik ben 62 jaar, heb een vrouw met twee lieve dochters en ben woonachtig in Gouda. In december 2002 heb ik aan de universiteit Utrecht de eerstegraads-bevoegdheid biologie gehaald.

Van oorsprong ben ik moleculair bioloog en ben afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen. Ik heb 10 jaar in de Verenigde Staten gewoond en ben werkzaam geweest voor het biotechnologiebedrijf Oncogene Science Pharmaceuticals (van 1984-1994). Tussendoor ben ik gepromoveerd (1988) op een proefschrift over de genetische basis van chronische myeloide en acute lymfoblastische leukemie. Van 1994-2003 ben ik sectiehoofd geweest van de afdeling Medische en Tumorimmunologie aan de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam. In Rotterdam heb ik onderzoek gedaan naar de toepassing van genetisch gemodificeerde witte bloedcellen bij de behandeling van niercelcarcinoom.

Mijn gezinssituatie, het prachtige vak biologie, maar vooral ook de contacten met leerlingen en collega docenten hebben mij doen besluiten het roer om te gooien en docent te worden aan het voortgezet onderwijs. Sinds augustus 2003 ben ik werkzaam op het IJsselcollege.